Inhoud cursus ‘Klantgericht- en imagobewust werken’

 

Branches

B&U- en GA-aannemingsbedrijven, installatiebedrijven, logistiek en transport, GWW-aannemingsbedrijven en cultuurtechnische ondernemingen.


Doelgroep

Uitvoerend personeel.


Achtergrond

Iedere onderneming vindt een goed imago zeer belangrijk. Een slecht imago kan de doodsteek betekenen voor (o.a.) het kunnen verwerven van opdrachten, het vinden van goed personeel, en het kunnen aantrekken van benodigd vermogen. De medewerkers vormen een onuitwisbare schakel in de handhaving van het imago. Ook zijn de medewerkers mee degenen die een goed imago kunnen afbreken of daarentegen verder opbouwen. Deze zeer praktische cursus maakt de medewerkers bewust van de wijze waarop zij een rol hebben bij het opbouwen van een slecht of juist een goed imago, en geeft handgrepen bij het verbeteren van de rol.


Doel van de cursus

Deze zeer praktische cursus maakt de medewerkers bewust van de wijze waarop zij een rol hebben bij het opbouwen van een slecht of juist een goed imago.


Inhoud van de cursus

  • belang en doel van positieve bedrijfsuitstraling
  • het eigen belang van personeel bij een goede bedrijfsuitstraling
  • wie is ongezien de opdrachtgever in de nabije toekomst
  • hoe positieve bedrijfsuitstraling te bereiken
  • persoonlijke communicatie (bedoelde en onbedoelde communicatie, verbale en non-verbale communicatie)
  • uitstraling via bedrijfsmiddelen, werkwijze, onderlinge samenwerking, bejegening van derden (opdrachtgevers, toezichthouders, omwonenden en passanten).

Vereist instroomniveau

De deelnemer dient de Nederlandse taal redelijk te beheersen.


Cursusduur

1 dag of 2 dagdelen (overdag of avonds). Indien gewenst/noodzakelijk kan deze cursus worden verzorgd in een aangepaste trajectduur.


Cursusmateriaal

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van geïllustreerde hand-out, die na afloop goede diensten zullen bewijzen als praktisch naslagwerk.


Afronding van de cursus

Evaluatiebespreking. Na afronding ontvangt deelnemer certificaat van deelname.


Locatie van de cursus

In principe op iedere gewenste plaats in Nederland mogelijk. Locatiekeuze geschiedt op basis van het aantal en de spreiding van de aanmeldingen.


Organisatiemogelijkheden

In-company, individuele begeleiding.


Groepsgrootte

Minimaal 8, maximaal 20 deelnemers per groep./p>


Cursusprijs

Prijs op aanvraag.